Compot de piersici

de Ina in Sirop / Compot, 24 Sep 2014 | 6156 vizualizari

 

Pentru ca si anul acesta am avut recolta bogata de piersici mari si extrem de aromate, am ales sa le folosesc si la prepararea acestui compot cu vanilie si lamaie .
Rezultatul ? Incercati si va veti convinge!

 

INGREDIENTE

  • piersici cu pulpa tare, nu foarte coapte
  • 2,5 linguri zahar pentru fiecare borcan de 800 g
  • 2-3 picaturi extract de vanilie pentru fiecare borcan
  • 1 lingurita zeama de lamaie pentru fiecare borcan
  • apa
  • borcane de 800 g
  • capace noi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de piersici:

Piersicile se spala  si se curata de puf , apoi se taie in jumatate sau sfert, in functie de cat de mari sunt. Samburii se indeparteaza. 

Feliile de piersica se aseaza in borcane spalate si bine uscate, sterilizate. ( Eu le-am sterilizat in cuptorul cu microunde ) 

Peste feliile de piersici adaugam zaharul , 2-3 picaturi de extract de vanilie si o lingurita cu zeama de lamaie, apoi completam cu apa pana umplem borcanul.

Capacele se fixeaza pe borcane dupa ce  le tinem 2 minute in apa clocotita , pentru ca partea cauciucata sa faca priza mai bine de buza borcanului .

Asezam borcanele intr-o oala in care am pus 3-4 hartii de ziar sau un prosop , nu inainte de a le agita de 3-4 ori pentru a se topi zaharul . Adaugam apa in oala pana ce aceasta ajunge la umarul borcanelor, aproape de capac.

Fierbem compotul cca 20 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, apoi oprim focul si lasam borcanele sa se raceasca odata cu apa . Cand apa s-a racit, putem scoate borcanele si le putem depozita in camara sau beci.

TIPS-URI

1

Daca piersicile nu sunt foarte dulci, puteti creste cantitatea de zahar la borcan

2

Feliile din compot pot fi folosite la decorarea tartelor si a prajiturilor, in general

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ade200 1

25.09.2014, 07:34

Unde se găsește extract de vanilie?

anca_rm 1

25.09.2014, 09:50

hmmm ce bune vor fi la iarna

Rocsi 1

25.09.2014, 21:11

Mmm, ce aromat este!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Compot de piersici